Fungsi Kosmetik

0 165

Assalamualaikum Dan Salam Mewangi Satu Dunia.

Kosmetik dan wanita sememangnya merupakan perkara yang tidak dapat dipisahkan sama sekali. Setiap wanita mendambakan kecantikan dan kosmetik merupakan alat atau medium yang mampu merealisasikan impian setiap wanita untuk tampil dengan lebih cantik, elegan dan bergaya. Kosmetik pada asasnya adalah apa sahaja bahan yang digunakan, dioleskan atau disapu pada bahagian tubuh atau badan bertujuan untuk untuk membersihkan, memelihara, menambah daya tarik atau mengubah rupa, melindungi supaya tetap dalam keadaan baik

Pada asasnya, kosmetik mempunyai dua fungsi yang paling umum. Jom kita kenali apa fungsinya kosmetik kepada setiap individu.

(1)  Fungsi Untuk Perawatan, dan Pemeliharaan Kulit Wajah.

Fungsi ini sangatlah relevan, kerana melalui perawatan yang baik dan teratur maka akan terjaga kondisi kulit wajah yang sentiasa cantik, segar dan sehat. Dengan penggunaan dan perawatan daripada pelbagai jenis krim termasuklah krim kecantikan, krim malam, krim siang, krim pelindung tabir suria dan lain-lain, kita akan mampu merawat keadaan kulit sekaligus melindungi kulit daripada rosak.

(2) Fungsi Untuk Merias Wajah

Kosmetik jenis ini pada umumnya membantu mempercantik wajah secara lebih dekoratif. Wajah akan dibentuk dengan menggunakan mekap agar terlihat secaralebih jelas bbahagian-bahagian wajah yang ingin ditonjolkan dan ingin disembunyikan.. Dengan kosmetik seperti ini, seseorang akan lebih mampu untuk mengekspresikan pelbagai jenis solekan yang ingin diperlihatkan,bermula dari yang paling natural sehinggalah professional looks.

KOSMETIK TERBAIK

Kosmetik yang terbaik adalah kosmetik yang berupaya menonjolkan kelebihan diri dan wajah tanpa merubah bentuk asal wajah sekaligus mempunyai fungsi merawat dan memelihara kulit wajah. Mewangi Ting-Ting Foundation merupakan kosmetik yang paling menepati kehendak wanita masa kini. Dengan mempunyai fungsi merawat yang tersendiri, Ting-Ting Foundation juga sesuai untuk semua warna kulit kerana warnanya akan berubah mengkiut aliran darah si pemakai.

TENGOK : MEWANGI FOUNDATION 

Kelebihan Mewangi Ting Ting Foundation

Bedak asas SPF30
Kegunaan di wajah
Mengandungi Argan oil + Avocado oil (minyak yang tidak berminyak pada kulit megandungi tahap asid lemak yang tinggi.
Menyuburkan kulit
Melindungi kulit dari UVA UVB
Kulit bernafas dengan selamat
Memberi ketegangan pada kulit
Merawat kulit dari jerawat dan jeragat
Kulit sentiasa glowing , sejuk , sihat , lembap dan lebih segar

Dapatkan Ting Ting Foundation di http://www.mewangiofficial.com atau di http://jamumall.com sekarang 

You might also like More from author

Leave A Reply

Your email address will not be published.